Przejdź do głównej zawartości

Jak tanio wyposażyć restaurację

Kuchenny sprzęt do restauracji, taki jak piece konwekcyjno parowe retigo może być dość drogi, niemniej jednak właściwie każdy kto gotował w restauracji wie, jak ważny jest fachowy sprzęt do gotowania, przechowywania potraw a także mycia. W związku z tym na wyposażeniu nawet niedużej restauracji, która gości przyjmuje głównie w sezonie turystycznym musi być bemar elektryczny pojedynczy z kranem, czy przynajmniej dwie zmywarki uniwersalne redfox. W dobrej kuchni powinny znajdować się konieczne naczynia i gadżety, które umożliwiają szybkie przygotowanie posiłków.

Kiedy ktoś prowadzi biznes sezonowo, wydatki związane z otwarcie restauracji mogą być dla niego zbyt ogromne. Wówczas nie gorzej nastawić się na jeden typ działalności. Można zakupić grill gazowy ogrodowy stal nierdzewna i sprzedawać obiady a t akże kolacje przygotowane na grillu. W następnych latach jeśli biznes będzie mieć się bardzo dobrze, można dokupić inny sprzęt, np. maszynki do lodów i prócz tego proponować klientom słodkie desery. O sporo łatwiej prowadzi się biznes w sporym mieście, gdzie zarobki są wyższe i mieszkańcy mogą sobie pozwolić na jedzenie w restauracjach. W niedużych miejscowościach knajpkom znacznie trudniej się utrzymać na rynku. Wtedy nie gorzej otworzyć pizzerię z dowozem, aby posiadać gwarancję tego, że klienci będą cały rok. Robienie pizzy nie jest trudne, choćby wokół ciasta na idealną pizzę narosło co niemiara legend. Tak w rzeczywistości prócz ciasta ważne jest też to, jakiej jakości jest elektromechaniczny piec do pizzy moretti forni. W dobrym piecu pizza będzie chrupiąca i dobrze wypieczona. Ważne jest to, aby składniki, które się na niej znajdują się nie spaliły.
Więcej informacji na stronie: restoquality kuchnie gastronomiczne z piekarnikiem.